HNCoach

Önce ruha sonra bedene önem veren Sertifikalı Sağlık ve Beslenme Koçu. Bütünsel yaşam ve Fonksiyonel beslenme ile hayata farklı bir yaklaşım.


4 Kasım 2017 Cumartesi

VEGAN ZEBRA MATCHA CHEESECAKE




Kasım ayının ilk günlerinden herkese selamlar! Matcha tozu eve girdi gireli onunla her şeyi dener oldum. Aslında acımtırak bir toz fakat içine girdiği tatlının kesinlikle tadını bozmuyor! Bu yüzden hem renk hem sağlık (antioksidan) hem de tat açısından bizim için süper bir seçenek. Vegan ve pişmemiş oluşu da bonus. Aktive ederek eklediğim çiğ kajular da onu kaslar ve kemikler açısından vücutta en çok bulundurduğumuz kalsiyum ,magnezyum,potasyum ve fosfor ile iş birlik halinde çalışarak protein kazancını da beraberinde getiriyor.Kısacası egzersiz sonrası karbonhidrat ve iyi yağlar açısından en iyi alternatiflerden. Kolesterol, Tip-2 diyabetliler için de en doğru tatlı tercihi olacaktır. (canı tatlı çeken ama sağlıklı yemek isteyenler için de tabii ki :) )







  
  Tarife geçiyorum;



6-8 Kişilik                              RAW


Taban                                                    Dolgu                 

1 cup çiğ fındık                                    1 cup çiğ kaju ( en az 3 saat suda beklemiş)
10 adet medjool hurma                        1 cup hindistan cevizi sütü
1 tutam deniz tuzu                               1 limon suyu
                                                           1/ 3 cup organik bal
                                                           3 damla vanilya aroması/özütü
                                                           2 çk. matcha tozu


      Yapılışı

  1. Çekirdekleri çıkarılmış hurma,fındık ve tuz robotta hamur kıvamına gelene kadar çekilir
  2. Orta boy kelepçeli tabana yayılır ve 20 dk dondurulur
  3. Matcha hariç tüm dolgu malzemeleri robotta pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırılır
  4. Vanilyalı olan karışımın yarısı bir kaba konur
  5. Kalan diğer karışıma matcha eklenir ve robotta karıştırılır
  6. Sırasıyla matcha ve vanilyalı karışım üst üste taban hamurunun üzerine dökülür
  7. Folyoya sarılıp 4 saat buzlukta dondurulur.
  8. Servis etmeden 15 dk. önce buzluktan çıkarın
  9. 1 haftaya kadar tüketebilirsiniz    





                                                          Afiyet olsun! 
         Yaptıklarınızı instagramda (tık tık)  #econuntarifi hashtagiyle paylaşabilir ya da beni etiketleyebilirsiniz 




Hiç yorum yok: