HNCoach

Önce ruha sonra bedene önem veren Sertifikalı Sağlık ve Beslenme Koçu. Bütünsel yaşam ve Fonksiyonel beslenme ile hayata farklı bir yaklaşım.


9 Mayıs 2017 Salı

SICAK CHİA PUDİNG

Ara öğünlerin en kurtarıcısı; yaz aylarında soğuk kış aylarında sıcak tüketmesi çok zevkli olan chia pudingi artık bilmeyen yoktur diye düşünüyorum.Tok tutmasının yanında chia tohumunun içerdiği yüksek potasyum,kalsiyum, magnezyum ,protein ve kuvvetli demir içermesi onu süpergıdalar listesine dahil ediyor.Puding yapımına gelince, ben mandıra sütü yerine bitkisel sütler ile tüketmeyi daha uygun buluyorum. İnek sütündeki yüksek laktoz, laktozsuz olanlarında ise kişilerin farkında olmadan süt proteinine olan intoleransı vücutta şişkinlik rahatsızlık vs. bilmediğimiz bir sürü sorun üretiyor.Sıcak puding tarifine fındık sütünü çok yakıştırdım, başlayalım :) 


Malzemeler
1 silme cup (250ml) fındık sütü
1 porsiyon bitki özlü vanilya protein(opsiyonel)
1/4 cup chia tohumu (2 dolu yemek kaşığı)
1 ölçü kaşığı hindistancevizi yağı
1/2 çk. tarçın
1/4 cup taze öğütülmüş keten tohumu

Yapılışı 
Protein ekleyecekseniz önce süt ile ocak üzerinde ısıtın.Kaynamaya başlayınca diğer kalan tüm malzemeleri ilave edin.Chia tohumları jöle kıvamını alana kadar 3-5 dk kadar karıştırın.
Üzerine istediğiniz kırmızı meyve,yemiş,tohum ekleyebilirsiniz. 
Afiyet olsun ! #econuntarifi
instagram:ecomemories 


Hiç yorum yok: