HNCoach

Önce ruha sonra bedene önem veren Sertifikalı Sağlık ve Beslenme Koçu. Bütünsel yaşam ve Fonksiyonel beslenme ile hayata farklı bir yaklaşım.


5 Mayıs 2017 Cuma

ADAPTOJENİK MATCHA LATTE


Nedir bu adaptojenik matcha latte? Adaptojenik besinler; hormon düzenleyici, stres azaltıcı ve metabolizma üzerinde olumlu aktif rol oynayan besindir. Belli başlı adaptojen besinler mevcut fakat Türkiye'de sınırlı oranda ulaşabiliyoruz ne yazık ki.Verdiğim tarifte içeriğinde gördüğünüz isimler adaptojen besinler olacak.
Peki içinde kahve olmadan nasıl Latte oluyor? Onu latte yapan "matcha" çayı tozu. Matcha çayı, kahveden içerdiği daha "düşük kafeinle" onu latte yapıyor. Yüzyıllardır Japonlar tarafından tüketilen Matcha yeşil çayı yüksek antioksidan ve lif içeriyor. Normal bir yeşil çaydan beş kat daha yüksek antioksidana sahip. Ayrıca uzun saatler meditasyona oturmadan önce uyandırıcı etkiye sahip olması nedeniyle de çok tercih edilirmiş. Şimdi geçiyorum tarife, malzemeleri internetten ya da organik aktarlardan temin etmeniz mümkün.Eminim ki bağımlısı olacaksınız :) 

Keyifli tüketmeler ! 



Malzemeler:
1 cup (250ml) badem sütü
1 çk. hindistan cevizi yağı
1 çk. matcha tozu
1 çk. maca tozu
Yarım çk. reishi tozu
1 çk. organik bitki özlü vanilya protein (opsiyonel)
Yarım çk tarçın+muskat


Badem sütünü kaynatın, blendera alın. İçine tüm karışımı ekleyin, 3 dk. boyunca blenderda karıştırın. Üzerine arı poleni serpiştirin ( alerjiniz yoksa

Not*: Adaptojen besinlerin günlük tüketim miktarı 1 çay kaşığını geçmemeli, fazla tüketim toksik etki yaratabilir. 




Hiç yorum yok: