HNCoach

Önce ruha sonra bedene önem veren Sertifikalı Sağlık ve Beslenme Koçu. Bütünsel yaşam ve Fonksiyonel beslenme ile hayata farklı bir yaklaşım.


15 Mayıs 2017 Pazartesi

PORTAKALLI FRENK ÜZÜMLÜ PİTAYA KEK



Herkese tekrar merhaba! Geçen hafta doğum günüm olması nedeniyle uzun süredir yapmaya niyetlendiğim şekersiz unsuz kek nihayetinde vücut buldu. Rafine şekerden, buğday unu ya da herhangi bir undan uzak, tamamen bitki özlü bu kekin tarifini anca yazabiliyorum. Eğer siz de tarifi yaparsanız görselini instagram'da #econuntarifi hashtagi ile paylaşabilirsiniz ya da bana DM olarak gönderebilirsiniz :) Malzemelere kolayca ulaşacağınızı düşünüyorum, başlayalım;


Taban için malzemeler;
1/2 cup çiğ badem
4 çekirdeği çıkarılmış büyük yumuşak hurma
2 yk keçiboynuzu pekmezi
1 çk erimiş hindistancevizi yağı
1/4 çk vanilya aroması
1 tutam deniz tuzu

Yapılışı;
Bademleri robottan geçirin, geriye kalan tüm taban malzemelerini ilave edin.Karışım birbirini tutacak hamur kıvamına geldiyse ufak boy kelepçeli kalıba kalınlığı 1 cm olacak şekilde yayın ve 30 dk dondurucuda bekletin.

Dolgu için malzemeler:
3/4 cup en azından 1 saat suda beklemiş çiğ kaju
1/2 cup ham kakao 
1/2 cup badem sütü
1/4 taze sıktığınız portakal suyu
1/2 çk portakal kabuğu rendesi
2 yk keçiboynuzu pekmezi
1 çk hindistancevizi yağı
3 hurma
1/4 çk vanilya aroması
1 tutam deniz tuzu

Yapılışı:
Kajuları kurulayın ve hindistancevizi yağı hariç tüm malzemeleri yüksek devirde robotta çalıştırın.Yağı ekleyin. Dondurmuş olduğunuz tabanın üzerine yayın ve en az 3 saat dondurucuda dondurun. Servis etmeden önce kalıptan alıp buzdolabında bekletin.Üzerini frenk üzümü ve bir dilim portakalla neşelendirin.

Afiyet olsun! 
#econuntarifi


Hiç yorum yok: