HNCoach

Önce ruha sonra bedene önem veren Sertifikalı Sağlık ve Beslenme Koçu. Bütünsel yaşam ve Fonksiyonel beslenme ile hayata farklı bir yaklaşım.


18 Ocak 2018 Perşembe

KITIR KALE CİPS


Herkese merhaba! Yeşillik severlere, mutfak tutkunlarına merak edilen kale chips tarifini veriyorum bugün. Geçen gün Macrocenter'dan 150gr.ını sadece 3,95tl ye aldığım şahane kale yapraklarını görünce gözlerim parladı.Nicedir bekliyordum, ulaşılması zor yerlerde bulunuyor çünkü.Sanıyorum artık yavaştan daha bulunabilir hale gelecek. 

 Patatesten sonra bir çok sebzenin cipsi yapıldı.Pancar cipsi çok yaygınlaştı ve paketli bulmak mümkün fakat bol ayçiçek yağlı X  ki bu da istemediğimiz bir şey. Kale yaprağının cips hali ise tüy gibi ve baharatlı tadı beni kendimden geçirdi. Ayrıca besin değeri açısından ; A, C ve K vitaminleri çok fazla. Tabi salata ya da buharda az pişirmek besin değerlerini fazla kaybetmemesini sağlar. Cips krizi gelenler ise fırınlayıp kıtır kıtır yiyebilir. 


Yapılışı
1. Kale yapraklarını orta damarından büyük parçalar halinde ayırın
2.Yaprakları yıkayın ve iyice kurulayın
3.Baharat ve yağlama kısmına geçin; önce 1 yk. zeytinyağını dökün üzerine ;1 çk. sarımsak tozu, ½ çk. tatlı biber tozu, ½ çk.köri ve bir tutam tuz serpin
4.Elinizle yaprakları karışması için harmanlayın
5.Fırını 105 c'ye ayarlayın ve önceden ısıtın
6.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yapraklar iyice temas edecek şekilde yerleştirin
7. 10 dk pişirin ve daha sonra tepsiyi öbür tarafına çevirip 5 dk. daha fırınlayın
8.Fırınınıza göre mutlaka kontrollü gidin ve yakmamaya çalışın
9.Kıtır kıvama gelen yaprakları dışarıda 3 dk.soğumaya bırakın
10. Hardal ya da humus ile mideye indirin

*Bir gün içersinde tüketin çünkü en güzel hali fırından çıkmış taze hali



Hiç yorum yok: