HNCoach

Önce ruha sonra bedene önem veren Sertifikalı Sağlık ve Beslenme Koçu. Bütünsel yaşam ve Fonksiyonel beslenme ile hayata farklı bir yaklaşım.


19 Nisan 2018 Perşembe

RAW-NOLA

   

    Herkese tekrar merhaba! Bu tarifi gerçekten denemek istiyordum. Benim için hayat kurtarıcı olduğunu biliyorum. Hiç vakit yokken şipşak meyve,süt ve ev yoğurdu ile tüketilecek besin değeri yüksek bir karışımı her zaman bulamıyorum. Granola da harika bir tercih ama fırınlamak ya da tavada ısıtmak bazen biraz meşakkatli olabiliyor. Ayrıca en büyük getirisi bu tarifteki hiç bir yiyecek ısıl işlemden geçmiyor, yani kendi değerlerini koruyor. Bu yüzden ismi "Raw"-nola.


  • Rafine şekersiz
  • Glütensiz
  • Tatlı
  • Kıtır ve yumuşak kıvamlı


  Sabah ya da ne zaman isterseniz ; fındık,badem,hindistan cevizi sütünüze ekleyip mısır gevreği gibi tüketebilirsiniz. Mevsim meyveleriyle de daha leziz ve vitaminli hale getirebilirsiniz. 




Denedikten sonra instagram'da beni #econuntarifi  ya da @ecomemories olarak etiketlemeyi unutmayın!  

Bu ölçülerden bir orta boy kavanoz elde etmiş olacaksınız
  • 1 cup ceviz
  • 1/2 cup çiğ yer fıstığı
  • 1 cup ( 9 adet) hurma
  • 1/2 cup glütensiz yulaf
  • 1 yk. öğütülmüş keten tohumu
  • 1 yk. chia tohumu
  • 1/2 yk. tarçın
  • 1/2 ev yapımı hindistan cevizi rendesi
  • 1/3 ham kakao
  • 1/2 maple şurup
  • bir tutam deniz tuzu 
  1. Önce ceviz ve fıstıkları robottan pulse modunda kısa süre geçirin.
  2. Üzerine çekirdekleri çıkarılmış hurmaları ekleyin ve yine aynı modda kısa süre çalıştırın. Burada amaç taneleri iri tutabilmek. 
  3. Daha sonra kakao ve maple şurup hariç tüm malzemeleri ekleyin aynı şekilde çalıştırın.
  4. En son kakao ve maple şurubu ekledikten sonra kısa süre döndürüp karışımı cam kavanoza alın.
Bir hafta içinde tüketin !  Happy Rawnolas! 





remake from #minimalistbaker

Hiç yorum yok: