HNCoach

Önce ruha sonra bedene önem veren Sertifikalı Sağlık ve Beslenme Koçu. Bütünsel yaşam ve Fonksiyonel beslenme ile hayata farklı bir yaklaşım.


7 Haziran 2017 Çarşamba

SIFIR UN FISTIK EZMELİ SARIŞIN KEK


Merhabaa! 

  Yine yeniden bir tatlı tarifi ama bu sefer asla "un" yok. Hani unsuz deyip sağlıklı yemişlerin unlarını kastederiz genellikle. Daha sağlıklı olur, nişastasız olur, mineraller içerir.. Fakat bu tarifte o da yok. Bu tarifin başlığında şampiyon fıstık ezmesi gibi görünse de kekin baş rolü ; "nohut.Evet bildiğimiz nohut. Fasulye,nohut gibi baklagiller un yerine iyi bir kıvam verici aynı zamanda protein ve vücut için biyoaktif rol oynayan minerallere sahip. Ortaya çıkan sonuçtan da asla tereddüt etmeyin. Mükemmel bir şey oldu. Hele keklerde ıslak kıvamı arayanlar için şahane tercih. Malzemeler bir o kadar zorlamayıcı cinsten. Geçiyorum malzemelere ;


Malzemeler
400 gr haşlanmış nohut (zarını soymak opsiyonel)
1/2 cup fıstık ezmesi (tatlandırılmamış)
1/4 cup organik çiçek balı
1/4 hindistan cevizi şekeri
1 YK. badem sütü
2 YK vanilya (tatlandırılmamış)
1/2 ÇK deniz tuzu
1/2 ÇK karbonat
1/2 ÇK kabartma tozu
1/2 cup en az %80 bitter çikolata parçaları

Yapılışı
Fırını 180 c'ye ayarlayın. Ufak boy borcam dikdörtgen kalıbınızı hazırlayın.Çikolata parçaları hariç tüm malzemeleri mutfak robotunda pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın.En son çikolata parçalarını ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Borcamınıza güzelce yayın ve fırınlayın. 25-35 dk arası kenarlar altın rengini alana kadar pişirin.Saklama kabında buzdolabında muhafaza edip,sıcak servis isterseniz mikrodalgada ısıtıp tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun! 


tarifleri #econuntarifi hashtagiyle instagram'da paylaşırsanız çok mutlu olurum.Kendinize iyi bakın :*

Hiç yorum yok: